Bijzondere werkplekken op school

ERMELO - Dinsdagmiddag opende directeur Leo Duifhuizen de nieuwbouw van Christelijk College Groevenbeek Ermelo officieel, geassisteerd door de twee jongste leerlingen (11) van Groevenbeek, Britt Hoogerwerff en Cynthia Ottens. De jongedames stonden volledig in de spotlights toen het doek zakte. Trots poseerden ze en wezen ze de pers de weg door de nieuwe ruimtes.

Voorafgaand aan de openingshandeling bedankte Duifhuizen alle betrokkenen die deze verbouwing mogelijk hebben gemaakt. Hij benadrukte dat het bouwproces heel prettig is verlopen, met name door een fantastische samenwerking binnen het bouwteam. De nieuwe onderwijsruimtes ademen licht en ruimte uit, het interieur neigt naar design. ,,De grote open ruimtes zijn voor de docenten even wennen," zegt Duifhuizen. ,,Maar dat gaat snel." Er is zowel in de afdeling atheneum/havo als in de afdeling vmbo nieuwbouw gerealiseerd, in totaal gaat het om 2000 m2. Groevenbeek groeit tegen de verwachtingen in. ,,Kennelijk doen we iets goed," legt de schooldirecteur uit. Hij refereert aan de drie kernwoorden veelzijdig, vriendelijk en vertrouwen. ,,We willen de leerlingen de kans geven hun talenten te ontwikkelen."

Groevenbeek NEXT

Het Ermelose voortgezet onderwijs speelt in op een nieuwe vorm van onderwijs 'Groevenbeek NEXT', het leren de toekomst. Hierbij hoort een ander leslokaal. Britt en Cynthia zijn ontzettend enthousiast over de 'huisjes'. ,,Dit lijkt me lekker werken," vertelt Britt, die dagelijks vanuit Putten naar school fietst. Leerlingen krijgen hier steeds meer mogelijkheden voor eigen keuzes en onderwijs op maat. Dit vraagt om gedifferentieerde leerwerkplekken waarin leerlingen zelfstandig of in groepjes kunnen werken, waar docenten aan kleine groepjes instructie kunnen geven en leerlingen onderwijsprojecten aan elkaar kunnen presenteren. ,,Ik denk dat zo'n werkomgeving daarbij helpt. En ik hou van nieuwe dingen!" aldus Britt. De leerlingen van Groevenbeek NEXT hebben vanaf nu een eigen ruimte, waar ze de meeste schooltijd doorbrengen. Die ruimte lijkt meer op een grote huiskamer met verschillende zithoeken en tafels waaraan de jongeren alleen of met een groepje aan de slag kunnen gaan.