100% recycling

ERMELO - Het project Schoon Belonen draait al bijna drie jaar op volle toeren in de gemeente Ermelo. Meer dan twintig sportclubs, scholen, kerken en andere maatschappelijke organisaties verzamelen kleine petflesjes en blikjes en leveren die in. Dat zorgt voor een schone leefomgeving én voor een mooie beloning voor de deelnemende organisaties. Zij ontvangen € 15,00 per ingeleverde zak. 

Door de kleine petflessen apart in te zamelen en te verwerken, kunnen er nieuwe producten gemaakt worden. De firma Kamphorst levert de ingezamelde kleine petflesjes aan bij Morssinkhof in Zeewolde. Zij maken er nieuwe petflesjes van. Dit betekent 100% recycling. De ingezamelde blikjes gaan naar de blikverwerking. Het metaal wordt omgesmolten en daarvan maken metaalbedrijven weer nieuwe blikjes.

Meedoen met Schoon Belonen?

Maatschappelijke organisaties in Ermelo die ook mee willen doen aan het project Schoon Belonen kunnen zich aanmelden via www.ermelo.nl/schoonbelonen waar een aanmeldformulier staat. Na ontvangst van het ingevulde formulier neemt een medewerker vand e gemeente contact op.