Eerste bedden al in gebruik genomen

ERMELO - Afgelopen donderdag is het Buurtzorgpension Ermelo onder grote belangstelling geopend. Het Buurtzorgpension voorziet in een lang gekoesterde wens van de gemeente en burgers van Ermelo naar kortdurende opvang.

Er kwamen veel belangstellenden een kijkje nemen in het nieuwe pand, wat gebouwd is op het terrein van Stichting Salem, op de hoek Julianalaan en Wilhelminalaan. Het Buurtzorgpension is vanaf 4 februari geopend voor gasten. De eerste gasten zijn deze week al gearriveerd. Ook het team verpleegkundigen en gastvrouwen is afgelopen maandag vol enthousiasme begonnen en ze hopen er allemaal een groot succes van te maken. Een Buurzorgpension biedt tijdelijke opvang met 24-uurs verpleegkundige zorg. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname, tijdens een chemokuur of wanneer de mantelzorg even wegvalt en het thuis niet meer gaat.

Tijdelijk verblijf

De vraag naar een tijdelijk verblijf neemt toe, mensen mogen en kunnen langer thuis wonen, de individualisering en daardoor minder sociale contacten neemt toe en ziekenhuizen kennen steeds kortere ligdagen. Kortom; voor mensen die even niet zelfstandig thuis kunnen wonen is er behoefte aan een voorziening voor kort verblijf. Uiteraard zijn hiervoor ook zorghotels, maar de medewerkers van Buurtzorgpensions willen het verschil maken in goede verpleegkundige zorg, 24-uurs opnamemogelijkheid, ook in de avond en nacht, aandacht voor de eigen regie en zelfstandigheid van de cliënt en vooral de gastvrijheid met menselijke maat. In het Buurtzorgpension werken verpleegkundigen en horecamedewerkers. Voor de schoonmaak, wasserij, fysiotherapie, huisartsenzorg et cetera worden afspraken gemaakt met externe instanties. Voor meer informatie of vragen, bel of mail: Annie Joosse; 06-12135355, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Thea Terlouw; 06-12205068, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Website www.buurtzorgpension.nl