Een enorme wisselbeker naar Beatrixschool

ERMELO – De elfjarige Sem Kalle is de nieuwe voorleeskampioen van Ermelo. Hij volgt hiermee Elmar Bakker op, die in 2018 de lokale voorleeskampioen werd. Sem mag nu door naar de halve finales van de provincie Gelderland.

Woensdag 6 februari werd de Ermelose voorleeswedstrijd gehouden in theater De Dialoog. De leerling van de Beatrixschool is een van de tien voorlezers van de tien verschillende deelnemende basisscholen. Hij mag als laatste het podium en leest voor uit Fantasia XII, het vlammenravijn van Geronimo Stilton. Organisator en presentatrice Annemarie Muller Kobold van Bibliotheek Noordwest Veluwe mag aan het eind van de middag de jury het woord geven. In de jury zitten wethouder Hans de Haan, Corien Benard en schrijfster Willemijn de Weerd en zij prijzen alle deelnemers voor hun fantastische prestatie. Want, ga er maar aanstaan om voor een zaal vol publiek je verhaal voor te lezen. Uiteindelijk mag Willemijn de Weerd de prijswinnaar bekend maken: Sem Kalle! De kersverse kampioen ontvangt een enorme wisselbeker. Die gaat uiteraard mee naar de Beatrixschool.

 Deelnemers

Naast Sem Kallen van de Beatrixschool nam ook Danee Aalbers (De Goede Herderschool), Mirthe Simons (De Arendshorst), Roos Wesdijk (De Cantharel), Noortje Bos (RKPWA), Hidde van Dijk (Ireneschool), Florian Moerdijk (Margrietschool), Samuel Roepman (De Klokbeker), Emma van der Meij (Berhardschool) en Bram Goes (Julianaschool) deel aan de Ermelose voorleeskampioenschappen. De provinciale kampioenschappen is in april, waarna de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gepland is op woensdag 22 mei 2019 in Schouwburg Amstelveen.