Proeverij de Ontmoeting wil duurzame stappen maken

ERMELO - Ondernemers uit Ermelo die hun energierekening willen verlagen zijn welkom op woensdagavond 6 maart bij een voorlichting over energiebesparing. De bedrijfsleider van Proeverij de Ontmoeting vertellen tijdens de ondernemersmeeting hoe het bedrijf er in slaagt om minder energie te gebruiken. Tijdens de avond vertelt adviseur Marian Blokker over energiescans waarbij de quick wins worden besproken die je in 5 jaar terugverdient.

De inspirerende avond duurt van 20.00 – 21.00 uur en is een initiatief van gemeente Ermelo in samenwerking met duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam, Centrum Management Ermelo en diverse ondernemers. De MKB bijeenkomst is speciaal voor winkeliers en horecabedrijven. Het doel is om ondernemers op weg te helpen en te ‘ontzorgen’ wat betreft energiebesparing. Hoewel de ontwikkelingen van duurzame toepassingen nog volop aan de gang zijn, zijn er veel maatregelen die nu al te nemen zijn. Sommige maatregelen hebben een terugverdientijd van slechts 5 jaar, zodat je daarna gaat verdienen.

Ervaringen

Proeverij de Ontmoeting wil met duurzame stappen het jaarverbruik van meer dan 70.000 kWh terugdringen. Blokker brengt de MKB-energiescans die Veluwe Duurzaam samen met Gemeente Ermelo voor 50% korting aanbiedt voor het voetlicht. Zo'n scan neemt weinig tijd in beslag en levert een rapport op met logische stappen om energie te besparen. Na afloop is er gelegenheid voor ondernemers om kennis en ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Ook kunnen er ideeën ingebracht worden die de gemeente en Veluwe Duurzaam meenemen in een vervolgtraject. De toegang voor de avond is vrij. Meer informatie is te vinden op www.veluweduurzaam.nl/ondernemersmeeting