Bezoekerscentrum geheel vernieuwd

ERMELO – Gisteren is er een einde gekomen aan de drukke lammertijd bij de Ermelose kudde. Het laatste lammetje, een ooitje is vrijdag geboren. In het totaal werd de kudde uitgebreid met 219 lammetjes.

Voorlopig staan de moederschapen en lammeren nog in en bij de schaapskooi. De schapen worden gevoerd en de lammeren moeten aansterken. Pas vanaf april gaat de kudde weer dagelijks naar de heide.

Adopteer een lammetje

Iedereen kan een lammetje adopteren. Dee actie loopt tot lammetjesdag, zaterdag 30 maart. Dat kan in het bezoekerscentrum of via de website www.schapedrift.nl. Adoptie van een lam kost € 20,00. Je krijgt hiervoor een knuffeltje en een kleurplaat. Tevens mogen adoptieouders zaterdag 6 april foto’s maken bij de lammetjes in de schaapskooi. De inkomsten uit deze (symbolische) adoptie dragen bij aan het behoud van de Ermelose kudde.

Heropening bezoekerscentrum

Vrijdag 15 maart wordt het verbouwde en vernieuwde bezoekerscentrum bij de schaapskooi officieel geopend door wethouder Laurens Klappe. Deze dag is alleen voor genodigden. In de weken erna is iedereen welkom om te komen kijken.