Handen uit de mouwen op verschillende locaties

ERMELO - Vanmorgen gingen een aantal leerlingen van Christelijk College Groevenbeek in de stromende regen aan de slag bij de Natuurtuin aan de Zandkampweg. Sjouwend met balken en voorzien van een hamer gaven ze uitvoering aan de opdracht om er een fietsenstalling te bouwen. 

De leerlingen, afkomstig uit Ermelo en Harderwijk waren de regen al snel vergeten. Er werd gelachen en vooral hard gewerkt. Zo hard dat rond de middag de fietsenstalling bij de natuurtuin gerealiseerd was. ,,En de regen viel uiteindelijk best wel mee," vertelde Ineke Jonker, een van de initiatiefnemers van de tuin. De werkgroep is anderhalf jaar geleden ontstaan vanuit de Stichting NMP Ermelo in samenwerking met imkers, leden van de hengelsportvereniging, de KNNV Noordwest Veluwe, het Pelserpad en de buurtvereniging Horst en Telgt.

Extra werkmiddag

Er wordt wekelijks door vriijwilligers hard gewerkt om aan de Zandkampweg om er een bijzonder stuk natuurtuin te creëren voor verschillende doelgroepen. Vandaag schoten een aantal jongeren de werkgroep te hulp. Er is dan ook nog veel werk te verzetten. Daarom komt er een extra werkmiddag. Naast de vrijdagmorgen-ploeg gaat vanaf 25 maart ook op de maandagmiddag een groepje van start. 

Verschillende locaties

Het Oranje Fonds organiseert vandaag en morgen samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. In Ermelo waren het vandaag vooral scholieren. Ook morgen wordt er nog op veel plaatsen geklust.