Feestweken bij de schaapskooi

ERMELO - Vrijdagmiddag is onder grote belangstelling het bezoekerscentrum bij de Ermelose schaapskooi feestelijk heropend. Er is in de afgelopen maanden verbouwd en heringericht. Ondanks de regen was de feeststemming optimaal.

Door de bouw van een kapschuur op het terrein, kwam er ruimte in het gebouw vrij. Uitbreiding en vernieuwing was zeer gewenst voor de ontvangst van de ruim 90.000 bezoekers, die er jaarlijks komen. De balie heeft extra faciliteiten gekregen met een nieuwe keuken. Er is meer zitruimte en een nieuwe informatiehoek. Ook de educatieve inrichting is uitgebreid en op de zolder is een kantoor voor de coördinator gebouwd.

Efficiënt

De bezoekersruimte is vergroot en efficiënter ingericht. Rond de kachels zijn comfortabele zitjes gecreëerd. In de informatiehoek staan wandel- en fietsroutes en kaarten, natuurboekjes en folders. Er is veel te zien en te leren over schapen, bijen en natuur in de omgeving. Nieuw is een voelwand over verschillende verwerkingstechnieken van wol. In ondergrondse vitrines zijn een dassenburcht en vossenhol gemaakt. Op de zolder zijn animatiefilmpjes te bekijken over o.a. de grafheuvels, het Romeins Marskamp, de mest en de begrazing. Ook is hier informatie over bijenvolken en hun leefwijze te zien. Op het terrein zijn een aantal informatiepanelen geplaatst.

Feestweken 

In de weken na de opening zijn tal van extra activiteiten voor jong en oud, met de Lammetjesdag op 30 maart als hoogtepunt. Bezoekers krijgen een gratis kopje koffie of thee of glaasje limonade. Er komen een aantal basisscholen op bezoek, er is een seniorendag en er zijn creatieve activiteiten en excursies. www.schapedrift.nl