Inzetten voor anderen

ERMELO - Zaterdagmiddag ontving Wil Vastenhoud-van Rootselaar (76) uit handen van burgemeester André Baars een Koninklijke onderscheiding. Ze ontving deze onderscheiding in het vakantieaccomodatie Dennenheul, waar zij zoveel jaren coördinator was.

Baars speldde, in naam van de Koning, de versierselen op waarbij Vastenhoud lid werd in de Orde van Oranje Nassau. De decoranda was vanaf 1970 vrijwilligster bij Bartiméus (voorheen Sonneheerdt) en ook als vrijwilliger tijdens de vakanties die voor mensen met een visuele beperking werden georganiseerd in Dennenheul. Sinds begin 2000 was Vastenhoud coördinator van de vrijwilligers. Dat was ook de reden waarom gistermiddag de onderscheiding plaatsvond in Dennenheul. Daar was namelijk een bijeenkomst georganiseerd vanwege de opening van het nieuwe vakantieseizoen.

Mantelzorg

Vastenhoud was voorheen werkzaam als verkoper bij Klapwijk Herenmode waarbij ze in 2006 met pensioen ging. Ze is al vanaf 1960 vrijwilliger bij de Nieuw Apostolische Kerk te Harderwijk. Naast vrijwilligerswerk bij Dennenheul en Bartiméus was ze van 1975-1982 vrijwilliger bij de Christineschool te Ennelo als onder andere lid van de oudercommissie en begeleidde buitenschoolse activiteiten alsmede het schoonmaken van het gebouw. Vanaf 2015 is Vastenhoud mantelzorger van een ernstig zieke buurtbewoner op leeftijd zodat deze dame zelfstandig kan blijven wonen.