Bestuur legt werkzaamheden neer

ERMELO – Het bestuur van de Rode Kruisafdeling Ermelo-Putten heeft vandaag bekend gemaakt dat zij besloten hebben om haar werkzaamheden per 1 mei neer te leggen.

 ,,Het bestuur kan zich niet meer verenigen met de door het Rode Kruis gestelde doelen,’’ legt voorzitter Mariëtte Raap uit. ,,De doelen zijn: noodhulp en evenementenhulp. Er is binnen het Rode Kruis op geen enkele manier nog plaats voor sociale (hulp)activiteiten en dat maakt dat de bestuursleden liever voor vrijwilligerswerk bij een andere organisatie kiezen.’’ Er zijn op dit moment nog geen concrete plannen voor een nieuw bestuur voor de afdeling Ermelo/Putten. Wel bestaat de mogelijkheid dat het Rode Kruis Harderwijk haar activiteiten op het gebied van EHBO/noodhulp in Ermelo en Putten gaat uitbreiden.

Geen fusie

Het besluit van het bestuur heeft ook consequenties voor de lopende activiteiten. Alle activiteiten in Ermelo en Putten stoppen dan ook per 1 mei. Raap: ,,Het aftredende bestuur benadrukt dat er van een fusie tussen de afdeling Ermelo-Putten en afdeling Harderwijk geen sprake is.’’ Het bestuur verwijst voor vragen naar het hoofdkantoor van het Rode Kruis in Den Haag.