Kinderen shaken door te fietsen

ERMELO -  Zaterdag bezochten honderden mensen het Huis & Tuin Event waar ze zich lieten inspireren over mogelijke duurzame stappen. Het event werd georganiseerd door de gemeente Ermelo in samenwerking duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam.

Een combinatie van zonnig weer, enthousiaste standhouders en geïnteresseerde Ermeloërs maakte het Huis & Tuin Event tot een groot succes. Al voor de officiële opening druppelden de eerste gasten binnen. Jong en oud sprong na binnenkomst direct op de shakefiets, die veel populariteit genoot. 
Om 12.00 uur reikte wethouder Leo van der Velden een prijs uit. Hij stelde de bezoekers de vraag hoeveel zonnepanelen er op woningen in de gemeente Ermelo liggen. Els uit Eindhoven zat met haar antwoord het meest in de buurt bij het juiste aantal van 1913 zonnepanelen. Ze ging naar huis met een zaklamp op zonne-energie; een duurzame herinnering aan haar bezoek aan Ermelo.

Duurzame producten

Bezoekers toonden veel interesse voor het aanbod van duurzame producten gepresenteerd door regionale aanbieders. Inwoners konden terecht voor energieadvies, duurzame woonoplossingen, elektrisch vervoer en tips voor de eigen tuin. Eén van de organisatoren, Sebastiaan van der Hoeven van Veluwe Duurzaam, vertelt: ,,Het is mooi om te zien dat lokale bedrijven zich inzetten om duurzaam leven een impuls te geven in Ermelo. De interesse van bezoekers bevestigt ondernemers dat hun product een belangrijke rol speelt in het vormgeven van een duurzamere samenleving. Zo wordt de verduurzaming breed gedragen door inwoners, de gemeente en bedrijven.” Wie meer informatie zoekt over duurzaamheid of advies wilt kan contact opnemen met duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam via www.veluweduurzaam.nl/ermeloduurzamer