‘Groen is het nieuwe goud’

ERMELO – Vanmorgen is op ludieke wijze het startschot gegeven voor de educatie van Techniek, Talent & Energie en Duurzaam Ermelo.

Leerlingen van basisschool De Cantharel, de Augustinusschool, de Ireneschool en de Bernhardschool maakten in estafettevorm een duurzame start van het project dat als pilot dient voor de provincie Gelderland. Mark Terpstra, teammanager van de Pedagogische Academie in Groningen, heeft aan de basis gestaan van deze educatiemethode. ,,Vanuit de Provincie Groningen en de Hanzehogeschool Groningen staan Energie en Energietransitie hoog op de agenda. Dat is in meer provincies het geval, maar Groningen natuurlijk met haar energievraagstuk en gaskranen, loopt ermee voorop.” Zo kwam er een aantal jaren geleden de vraag naar de leerlijn Techniek, Talent en Energie. ,,Inmiddels maken meer dan 200 basisscholen er gebruik van, met name in het Noorden. Ik vind het dan ook prachtig om hier aanwezig te zijn en te zien dat ook scholen van de gemeente Ermelo zoveel interesse hebben!”

Duurzaam Ermelo

Terpstra complimenteert Ermelo met de professionele aanpak van duurzaamheid en educatie. ,,We zijn onder de indruk van de aanpak. De inzet van Het Pakhuis, de gemeentelijke lijnen, de scholen, de besturen, het zoeken van samenwerking met de Hanzehogeschool en de provincie Gelderland. Top!” De komende weken wordt de lijn Duurzaam Drenthe omgezet naar Duurzaam Ermelo.

Goud

De samenwerking van de deelnemende Ermelose basisscholen, de gemeente Ermelo, de Hanzehogeschool en Het Pakhuis werd vervolgens symbolisch vormgeven aan de hand van een duurzame estafette. Eén ding werd duidelijk en dat droegen de leerlingen zichtbaar uit: Groen is het nieuwe goud! ,,Dat betekent dat groen heel kostbaar is,” meldde een leerling na afloop. Met die boodschap gingen ze terug naar school.