Spontaan optreden op terras De Volksmond

ERMELO – De gasten van ErmeloDraaitDoor werden zaterdagavond verrast door een uniek en vooral spontaan optreden van Joost Speelman en Thijs van der Meulen.

Deze Ermelose muzikanten plugden in tijdens het feestelijke programma op het terras van Brasserie De Volksmond. ,,Thijs wilde graag Festival in de Rimboe promoten,” vertelde Natalie Overkamp, medeorganisator van het infotainmentprogramma. ,,Daarom nodigde ik hem uit om zaterdagavond langs te komen. Een kwartier voordat we van start zouden gaan belde Joost Speelman op met de vraag of hij mee kon komen om samen met Thijs op te treden.” En dat werd heel bijzonder.

Backgammon

Joost Speelman maakt deel uit van het duo Speelman en Speelman. De broers Speelman zijn opgegroeid in Ermelo en hebben ook meermalen in dit dorp opgetreden. ,,Thijs maakte jarenlang deel uit van de populaire band Backgammon.” De Ermelose rockband trok eind vorig jaar, na ruim zes jaar, de stekker eruit. ,,Het was tijd voor vernieuwing,” legde Van der Meulen zaterdagavond uit. Dit leidde in elk geval tot een heel bijzonder optreden van nieuw repertoire. Maar het gelegenheidsduo speelde ook een nummer uit de Backgammon-tijd. Het publiek luisterde ademloos en wist het optreden van de mannen zeer te waarderen.

Festival in de Rimboe

Op de vraag of dit duo ook tijdens Festival in de Rimboe op 30 mei te horen zal zijn, antwoorden ze nee. ,,We organiseren het en het podium is voor andere internationale bands.” Na het succes van vorig jaar is er opnieuw een muziekfestival op de Ermelose camping. Bands als Son Mieux, Mitch Rivers, Ballarat Bandit en meer zorgen voor muzikaal genot.