'Een onvergetelijke tv-ervaring'

ERMELO - Zaterdagavond vertelde Ronald Bekema over zijn tv-ervaring in Married at First Sight. Tijdens ErmeloDraaitDoor was de goedlachse Ermeloër openhartig over de stap om voor de televisie te trouwen.

Op RTL4 kon iedereen zien hoe Ronald Bekema trouwde met Monique zonder dat hij zijn bruid ooit gezien had. ,,Mijn kinderen hadden me opgegeven,” vertelde Bekema zaterdagavond op het terras van Brasserie De Volksmond. ,,Met een score van 81% hadden we de hoogste score volgens de psychologen.” In de laatste twee uitzendingen konden de kijkers zien dat er geen romantische vonken oversloegen. ,,Maar hoe het afloopt, mag ik natuurlijk nog niet zeggen,” aldus de Ermelose tv-bekende. Bekema moest wel flink wennen aan de camera's die er continue bij waren. ,,Maar op een gegeven moment heb je dat niet meer in de gaten."

Record

Het is het vierde seizoen van dit bijzondere tv-programma, dat gepresenteerd wordt door Peter van der Vorst. Dit jaar kregen de programmamakers overigens een recordaantal aanmeldingen. ,,Dat je daaruit geselecteerd wordt, is heel bijzonder. Het was dan ook een hele bijzondere ervaring.” Bekema is enorm positief over de crew van het programma die hem begeleid hebben. ,,Het programma is overigens vorig jaar al opgenomen.” Je moet open staan voor een dergelijk experiment. ,,We moesten zo’n tweeduizend vragen invullen,” vertelt de Ermeloër. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Ronald en Monique mochten naar Mallorca op huwelijksreis. ,,Dat was ontzettend leuk, een mooi eiland,” vertelde de Ermeloër zaterdagavond. Veel meer kan hij nog niet delen met het publiek. Daar staat namelijk een forse boete op. Wel vertelt hij enthousiast over de vriendenclub die ontstaan is waarbij de deelnemers van Married at First Sight met regelmaat elkaar treffen.

Speculeren

Het publiek van ErmeloDraaitDoor speculeerde nog wel over de afloop van het programma. Ook de sociale media geven ongezoute mening over het huwelijk van Ronald en Monique. De Ermeloër kan ook niet meer rustig over straat zonder herkend te worden. En mocht het tv-huwelijk uiteindelijk stranden dan staan er al dames in de rij om met Bekema kennis te maken. De komende weken gaan we de ups en downs nog volgen en na de spannende ontknoping volgende maand belooft Ronald Bekema een exclusief interview te doen met Ermelo van NU.