Vierdaagse kilometers voor goed doel

ERMELO – Ina Vliek (41) en haar zoon Sven (14) gaan samen de Nijmeegse vierdaagse lopen. Deze keer niet voor henzelf, maar voor een goed doel: Zorgboerderij Stal van Zundert. Moeder en zoon zijn hard aan het oefenen en het gaat goed. De 103e Nijmeegse vierdaagse is van 16 t/m 19 juli en er doen meer dan 50.000 wandelaars meer.

De enthousiaste lopers zijn niet alleen bezig met lopen, maar ook met allerlei acties om geld in te zamelen. Zo staan ze aanstaande zaterdag bij de Kofferbakverkoop en op de Pinkstermarkt met een Rad van Avontuur. Van ondernemers ontvingen ze leuke prijzen om te verloten. En tussendoor hebben ze nog tijd om Kickboks- en Judoclinics te geven. Dat doen ze bij de Budo Academie Physical (BAP) onder leiding van Erik van der Wal. Deelname aan de clinics kost 7,50 euro en onnodig te vermelden dat dit bedrag honderd procent ten goede komt aan het goede doel. De clinics worden gegeven op donderdag 13 juni (kickboksen: 17.30-18.30 uur), zaterdag 15 juni (judo: 11.30-12.30 uur en kickboksen: 12.30-13.30 uur) en donderdag 20 juni (judo: 17.30-18.30 uur). Opgeven voor de clinics kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zorgboerderij

In 2015 liep Ina Vliek met haar zoon Melvin en in 2017 samen met zoon Sven de tocht der tochten. Blijkbaar loopt deze sportieve moeder om het jaar de Nijmeegse Vierdaagse want dit jaar besloot ze weer deel te nemen. Dit keer echter voor het goede doel: Stal van Zundert. De zorgboerderij aan de Fokko Kortlanglaan is ook een Gezinshuis, Logeerhuis, manege en heeft een lunchtuin. Het bedrijf van Wilfried en Astrid van Zundert bieden, samen met een team, zorg en begeleiding en dagbesteding aan jongeren en volwassenen met een psychosociale en/of verstandelijke beperking of mensen die op wat voor manier dan ook zijn vastgelopen in deze maatschappij. Ina Vliek: ,,Nu willen we geld inzamelen omdat de huidige ruimtes vol zitten en ze een oude schuur willen ombouwen tot verblijfsruimte, zodat ze meer kinderen en (jong) volwassenen kunnen helpen die dreigen of al zijn vast gelopen. HELPT U MEE?’’ Doneren kan via de bank: 4 daagse donaties stal van zundert
NL70SNSB0783280300