Majdandžić exposeert tijdens Kunstbiënnale

ERMELO – De Ermelose kunstenaar Viktor Majdandžić won afgelopen week in Londen de eerste prijs voor abstracte kunst tijdens de Kunstbiënnale. Londen is de wereldwijde kunsthoofdstad en de Londense kunstbiënnale presenteert de hedendaagse kunst van de wereld. 120 kunstenaars uit veertig landen deden hieraan mee.

Eerdere edities van de Biënnale verzamelden kunstwerken van over de hele wereld, met tentoonstellingen van kunstenaars die hebben geëxposeerd in enkele van de belangrijkste internationale musea en opkomende artiesten die zijn geselecteerd op hun talent. Viktor Majdandžić is al ruim zestig jaar beeldend kunstenaar en heeft over de gehele wereld geëxposeerd. Dat hij in Londen de prijs won was overigens voor hem een enorme verrassing. Voor deze gelegenheid had hij zijn grotere werk meegenomen, een canvas van 102 x 160 cm. ,,Donderdag kwam de burgemeester van Chelsea persoonlijk langs om met de kunstenaars en hun werk kennis te maken. Hij had speciale belangstelling voor Viktor's werk,” vertelt Pieneke Majdandžić, zijn vrouw.

Inspirerend

Het evenement vond plaats op een zeer inspirerende locatie, King's Road, Chelsea, waar kunstenaars zoals Augustus John en Alma Tadema het zogenaamde artistieke centrum van Londen hebben opgericht. Daar nam Majdandžić zondagavond onder luid applaus zijn prijs in ontvangst.