Milieuvriendelijke Renaults voor dienstreizen en weekendtripjes

ERMELO - Vanmorgen hebben de wethouders twee volledig elektrische dienstauto’s van de gemeente Ermelo officieel in gebruik genomen. Vanaf nu kunnen medewerkers voor hun dienstreizen rijden in volledig elektrische deelauto’s van MyWheels. De twee Renault Zoë's zijn deelauto's en voor iedereen te huur. Burgers kunnen op werkdagen tussen 18.00 uur tot 8.00 uur en in de weekenden de auto's online huren via Mywheels (www.mywheels.nl).

Rijden in elektrische auto’s betekent minder co2-uitstoot. Wethouder Leo van der Velden: ,,Als gemeente hebben we bewust gekozen om volledig elektrische auto’s beschikbaar te stellen. Elektrische auto’s zorgen voor minder CO2-uitstoot dan benzine en diesel auto’s. Met de komst van deze elektrische deelauto’s leveren we als gemeente een bijdrage aan onze duurzaamheidsdoelen. We willen energieneutraal zijn in 2030 en zelfs klimaatneutraal in 2035.”

Elektrische deelauto’s 

Nu zijn de nieuwe auto's alleen nog beschikbaar voor medewerkers van de gemeentelijke organisatie. Vanaf 17 juni kan iedereen deze deelauto’s na kantoortijd en in het weekend huren. De elektrische auto’s staan geparkeerd op de Markt in Ermelo. Huurprijs is 2,50 per uur, kilometerprijs (hiermee worden de gebruikskosten van de auto gedekt) 0,15 cent per kilometer en brandstofprijs 0,13 cent per kilometer. Gemeentesecretaris Aldrik Weststrate: ,,Duurzaamheid is voor Ermelo een belangrijk speerpunt. We hebben daarin als gemeente een voorbeeldrol en stimuleren en faciliteren daarom het elektrisch rijden in onze gemeente en dus ook binnen de gemeentelijke organisatie. Bovendien leidt het ook tot minder parkeerdruk rond het gemeentehuis, doordat nu minder medewerkers met de eigen auto naar hun werk hoeven te komen.” In de gemeente zijn vijf openbare laadpunten voor elektrische auto’s. De komende jaren komen daar extra openbare laadpunten bij. Inwoners en bedrijven van Ermelo kunnen oplaadpalen voor elektrische auto’s aanvragen via www.ermeloduurzamer.nl.