Wandelevenement gaat gewoon door

ERMELO - De langste routes van de zestigste Avond4Daagse in Ermelo worden vandaag ingekort. De organisatie heeft dat vanmiddag besloten vanwege het verwachte noodweer. ,,Men verwacht dat er rond negen uur noodweer komt. Dan moet iedereen dus binnen zijn," vertelt medeorganisator Frouwkje Jonker.

,,De lopers van de 15 kilometer gaan de negen kilometer lopen. De lopers op de 9 kilometer krijgen een aangepaste route.” De organisatie heeft deze beslissing uit voorzorg genomen. De weervoorspellers zijn niet eenduidig. Toch houdt men rekening met noodweer. Daarom kiest het bestuur van de Ermelose Avond4Daagse ervoor om op tijd te starten en op tijd weer iedereen terug te hebben.

Onweersbuien

Jonker: ,,We willen dat iedereen voor zeven uur gestart is.” Verder worden de weerberichten nauwlettend in de gaten gehouden. Ondertussen heeft het KNMI code oranje afgegeven voor de drie provincies in het zuidwesten van Nederland. Weerman Jaap de Vries: ,,Maandagochtend waren er al signalen dat er vanmiddag en zeker vanavond voor Nederlandse begrippen behoorlijk slecht weer op komst is." De Vries meldt dat de bewolking inmiddels dikker wordt en dat de onstabiliteit toeneemt. ,,Vanuit het ZuidWesten komen er vanavond flinke regen en onweersbuien tot ontwikkeling. Daarbij zijn ook hagel en windstoten mogelijk. De buien trekken maar langzaam over het land en kunnen vanavond wateroverlast geven." De Vries publiceert dagelijks de Ermelose weerberichten via Ermelo van NU en in de Ermelo van NU app. Hoe laat het onweer exact vanavond losbarst kan hij nog niet zeggen. ,,Dat blijft lastminute werk en of het tot noodweer komt, wat nu in de media wordt geschreven, is ook nog moeilijk in te schatten." De Vries is overigens blij dat de organisatie van de Avond4Ddaagse heeft besloten het programma voor vanavond aan te passen door de lengte van de routes in de korten.