Opbrengst boeken voor werkproject Armenië

ERMELO – Het is de derde sponsoractiviteit voor de werkvakantie in Armenië die door de werkgroep Oude Kerk wordt georganiseerd. Dit weekend is er de grootste boekenmarkt in Ermelo sinds jaren en zeker van de Veluwe.

Er zijn zo’n vier tot vijf vrachtwagens met boeken aangevoerd en ook nog een aantal aanhangers vol. Het resultaat is een kerk vol boeken. Er is door de jongeren en begeleiders heel veel werk verzet, dankbaar werk. Immers, de opbrengst is voor het nieuwe project van de Oude Kerk: Samen met Mission Possible gaan ze wat doen voor de gemeente in Ichevan in het noorden van Armenië. In de herfstvakantie, 19-26 oktober, gaat een groep jongeren een naschoolse opvang opknappen. Tonnen boeken van onder andere De Boeldag, die de boeken schonk voor het goede doel worden per kilo of per doos verkocht. Een aantal Ermelose ondernemers boden daarbij ook allerlei zaken of hulp aan. ,,Hoe mooi kan onze ‘samenleving’ zijn,’’ juichte medeorganisator Arie van Buuren op Facebook.

Alle genres

Dit is de derde in een reeks sponsoracties van de Jeugd van de Oude Kerk. De eerste activiteit werd op 6 april georganiseerd; 57 deelnemers genoten van een verrassende maaltijd vol Armeense invloeden. Op 11 mei was er De Oude Kerk Zingt met medewerking van Gerald Troost en Gospelkoor The Witnesses. En dan dit weekend de boekenmarkt. Vandaag kan men van 9.00 uur tot 15.00 uur terecht in het Kerkelijk Centrum om dozen boeken aan te schaffen. Boeken in allerlei genres voor een kleine prijs. De toegang is gratis. Meer informatie over het project: www.werkvakantiearmenie.worldpress.com