'Veiligheid gaat boven geld verdienen'

ERMELO – De Pinkstermarkt is vanmorgen afgelast, ,,We hebben het tot het laatst aangekeken, maar het is niet verantwoord,” vertelt organisator Ronnie Regeling vanuit de VVV.

Bij het opzetten is er vanmorgen al voor gekozen om eerst de zeilen eraf te laten, maar niet veel later ging het toch mis. ,,Als je dan een kraam ziet instorten en er iemand onder ligt, dan is de keuze gemaakt. Dan moet je het evenement niet door laten gaan.” Gelukkig kwam deze persoon er zonder letsel vanaf, maar voor Regeling was die gebeurtenis doorslaggevend.

Afweging

 

Windkracht 5 of 6 moet in principe kunnen, echter de windstoten die erbij komen, maken dat evenementenorganisaties in deze regio vandaag zware afwegingen moeten maken. Regeling: ,,Dan gaat veiligheid boven geld verdienen.” Hij vindt het triest dat hij mensen moeten teleurstellen, maar wil het risico niet nemen. Dat dit op zo’n laat tijdstip gebeurt, vindt hij ook vervelend. ,,Maar gisteren hadden we code oranje en toen was er niks aan de hand. Je doet het als organisatie op zo’n moment nooit goed.”