Logo's vindbaar tot en met Tweede Pinksterdag

ERMELO - De afgelopen weken fietsten weer honderden mensen langs de lantaarnpalen om Ermelose logo's te verzamelen. De posters in de lantaarnpalen tonen fragmenten van logo’s van Ermelose ondernemers, maar ook in de winkels zijn er een aantal te vinden. Wie de meeste logo’s kan herkennen, maakt kans op mooie prijzen waaronder een stoere elektrische fiets, een dinerbon of een aktief uitje met je vrienden.

,,Sommige logo's zijn moeilijk, anderen heel makkelijk," vertelt initiatiefnemer Bert Onderweegs. ,,Moeilijk is het pas als je het niet weet. Maar er zitten inderdaad moeilijke logo's tussen." Daarom heeft Pauwer op Facebook ook een hint gegeven. ,,Maar er staan dan ook serieus dikke prijzen tegenover."

Leuker

Vorig jaar won de dertienjarige Lars Mulder een X-Box en ging Claudia Plakmeijer er met de gloednieuwe scooter vandoor. Dat waren twee van de prijzen in het Pauwer Logospel, geïntroduceerd door de Ermelose knuffelmascotte. Honderden mensen gingen de straat op om alle logo’s bij elkaar te verzamelen. De reacties waren enorm enthousiast. ,,Daar doen we het voor,” zegt Onderweegs, ,,We doen het omdat we ons dorp nog leuker willen maken.” De organisatie hoopt mensen te stimuleren meer het dorp in te gaan. ,,We hebben een mooi dorp en er gebeurt heel veel!” 

Formulieren

Dit jaar is er een hoofdprijs; een stoere elektrische fiets, ook is er een iPad te winnen en een drone. Er zijn weer acht prijzen te verdelen. Wie mee wil doen met het puzzelspel kan nog een formulier downloaden via deze link. Let op: de posters hangen tot en met 10 juni in de lantaarnpalen. ,,Een tip: maak foto's van de logo's en puzzel daarna thuis verder," vertelt Onderweegs. Hij roept ook mensen , die niet alle logo's hebben herkend, het formulier in te vullen. ,,Het wordt een spannende ontknoping!" De prijsuitreiking is op zaterdag 22 juni om 14.00 uur op het Pauwenplein. Pauwer zal dan de winnaars feliciteren. Er zijn twee categorieën: één categorie is voor kinderen onder de 16, de ander is voor 16 jaar en ouder. Volg Pauwer ook op Facebook. Hij zal daar soms een hint plaatsen om deelnemers op weg te helpen.