Julian Deleij werkt samen met beroemde popfotograaf

ERMELO - Grafisch vormgever Julian Deleij werkt momenteel aan een heel bijzonder boek met foto's van de Rolling Stones gemaakt door Gijsbert Hanekroot. De reportagefotograaf werkte jarenlang voor bladen als OOR, Nieuwe Revu, Viva en Margriet en voor verschillende dagbladen.

Naast de veelvuldig gepubliceerde foto’s van Hanekroot is er een groot aantal beelden dat het daglicht nooit heeft gezien. Juist deze beelden vormen de basis voor een bijzonder boek voor de échte fotografie-aanbidders én Stones fans. ,,Ook vormgeving van het boek zoekt het rafelrandje van de reguliere conventies op, wat resulteert in een leporello/uitvouw boek in plaats van een boek met pagina's,” vertelt de Ermelose vormgever.

Muziek

Julian Deleij is opgegroeid in Ermelo omringd door een muzikale familie. ,,Ik heb van jongs af aan in blues en rock and roll bands gespeeld als drummer en later als gitarist.” Muziek van de Rolling Stones was vaak te horen in huize Deleij. ,,En ik heb altijd hun muziek gespeeld. Later heb ik als grafisch ontwerper vaak het evenwicht tussen vakmanschap en 'het rafelrandje' opgezocht. Daarmee zijn ze altijd een rode draad en inspiratie geweest in mijn leven op creatief gebied.”

Paper Fetish

Zo'n twee jaar geleden heeft Deleij zijn leven voortgezet in Amsterdam. ,,Via de muziek en poëzie ben ik in aanraking gekomen met Paper Fetish, een boekenwinkel en literaire broedplaats in hartje Amsterdam. Paper Fetish is een voorkant van uitgeverij Dostoevsky Publishing, welke gespecialiseerd is in het uitbrengen van kunst- en fotografieboeken in kleine oplage. Al een tijd was er de wens om een project samen te doen als ontwerper/uitgever. En met de komst van Gijsbert Hanekroot was het meer dan een toevalstreffer om onze krachten te bundelen.” Om dit project te realiseren is er een crowdfundingsactie opgezet. Voor meer informatie hierover klik hier.