Kansarme kinderen komen naar Ermelo

ERMELO - Binnenkort komen er weer zo’n veertig kansarme kinderen uit Oost-Slavonië, een grensprovincie in Kroatië, naar Ermelo. Dit wordt georganiseerd door de stichting Vrienden Speciale Kinderhulp, een kleine organisatie die zich ten doel heeft gesteld om kinderen te helpen die op een of andere manier te maken hebben of hebben gehad met oorlogsgeweld.

Reeds lange tijd organiseert deze stichting het vakantiekamp waarbij kampeerboerderij De Zandkamp in Ermelo zorgt voor de overnachtingslocatie. Zo hebben er al meer dan 1.000 kinderen gebruik gemaakt van deze mogelijkheid om even op adem te komen. ,,In Ermelo wordt deze vakantie mede mogelijk gemaakt door de steun van een aantal ondernemers, enkele kerken en vele particulieren die hier hun financiële en fysieke steun aan geven,” vertelt Hans Beek, een van de organisatoren.

Stijgende kosten

Beek: ,,Gezien de met name stijgende kosten voor vervoer, verzekeringen, organisatie, visa etc. kampten wij in Ermelo dit jaar op een totale begroting van € 27.350,- met een tekort van € 5.000,-.” Daarom werd de steun ingeroepen om ook dit jaar weer de vakantie voor deze sterk getraumatiseerde kinderen mogelijk te maken. ,,Het gat in de begroting is daardoor geslonken tot € 1.000,-,” vertelt de adviseur van de stichting. De kinderen komen van 27 juli t/m 15 augustus naar de kampeerboerderij van de familie Dobbenberg. Wie hier een financiële bijdrage aan wil doen kan dit overmaken op de rekening van de Stichting Vrienden Speciale Kinderhulp bij de Rabobank onder nr. NL90RABO0156679043 onder vermelding van: Vakantie Ermelo.