Aly Timmer met pensioen

ERMELO - Kleuterjuf Aly Timmer heeft na 45 jaar voor de klas gestaan te hebben afscheid genomen van het onderwijs. Leerlingen en leerkrachten van de Goede Herdersschool wilden dit afscheid een feestelijk tintje geven. Daarom haalden de kleuters hun juf met een versierde kar van huis om haar met een boel lawaai naar het feestterrein voor de school te vergezellen.

Aly Timmer begon in 1974 in Mijdrecht met les geven. In 1991 kwam ze op de Goede Herdersschool waar ze jarenlang met veel liefde de kinderen in haar klas begeleidde. ,,Ze is flexibel en nuchter,” omschrijft directeur Jozias de Koeijer haar. ,,Maar ze houdt ook van een dutje doen. Daarom ook dit bed.” In het bijzijn van alle leerlingen werd er natuurlijk een afscheidslied gezongen en waren er cadeautjes. Zo kreeg Aly Timmer een lammetje van steen, net zoals er voor de school staan, als aandenken. De kleuterjuf verlaat de schoolkinderen om meer tijd te hebben voor haar kleinkinderen. Toch is ze er ook zeker van dat ze het werk nog wel zal gaan missen.

Onvergetelijk

De laatste schooldag is voor Timmer onvergetelijk geworden door de musical die de kleuters hebben opgevoerd. Daarna heeft ze symbolisch de deur achter haar dichtgetrokken. Opvolging is inmiddels geregeld. ,,We hebben de hele formatie weer op orde,” meldt De Koeijer enthousiast. Volgens hem was de werving echt eenvoudig. Het fenomeen dat het lerarenaanbod steeds schraler wordt, is hier dan ook niet aan de orde. De vacature is weer goed ingevuld. Met een team van 17 leerkrachten is het op volle sterkte voor het nieuwe schooljaar.