'Geen gebrek aan belangstelling' 

ERMELO - Vanmorgen bracht burgemeester André Baars een bezoek aan Evert van de Kamp, die inmiddels bijna twee jaar op Sonnevanck woont. De geboren Puttenaar wordt morgen 102 jaar. Reden voor felicitaties. Dinsdag worden de slingers opgehangen, maar vandaag was het voornamelijk een familiebijeenkomst.

Een groot feest zit er niet meer in, maar Evert van de Kamp geniet van alle aandacht en bezoek. Meer dan een eeuw geleden werd hij geboren in het Puttense Huinen. Vlak voor de oorlog trouwde hij met Willempje Knevel en samen verhuisden ze naar Ermelo. ,,Mijn vader werkte jarenlang in de graanhandel,” vertelt een van zijn dochters. Waarom de familie in Ermelo is komen wonen is niet helemaal duidelijk, maar ze hebben er decennia lang met veel plezier gewoond.

Visite

Het echtpaar kreeg zeven kinderen, zeventien kleinkinderen en inmiddels zijn er ook een aantal achterkleinkinderen en zelfs achter-achterkleinkinderen. Een feest met alle kinderen en kleinkinderen zou voor de bijna 102-jarige niet meer haalbaar zijn. Van de Kamp is doof en dan ontgaat hem veel. ,,Hij geniet ervan als alle visite verspreid komt,” melden de kinderen. ,,En dat gebeurt zeker!” De eeuweling heeft dan ook geen gebrek aan belangstelling. Als de burgemeester afscheid neemt, schudt hij de jarige de hand met de boodschap: Tot volgend jaar, dan bent u 103!