Wandelen over landgoederen en heide

ERMELO - In de serie wandel- en fietsroutes in en rond de gemeente Ermelo van de Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo, is de nieuwe uitgave van de Groevenbeekwandelroute gepresenteerd. Het eerste exemplaar van het boekje is vanmiddag in het Theehuis Oud Groevenbeek overhandigd aan boswachter Mirte Kruit van Natuurmonumenten door voorzitter Gert Schuurman.

De eerste Groevenbeekwandelroute verscheen in maart 2008 en werd aan de toenmalige wethouder Rikkert Vliek overhandigd. Elf jaar later was de route aan een herziening toe en werd daarom op een aantal punten aangepast. De wandelroute voert over de twee landgoederen Oud Groevenbeek en Nieuw Groevenbeek en de bij de gemeente Ermelo in beheer zijnde Groevenbeekse Heide. De totale lengte van de wandelroute is ongeveer 8 kilometer lang en de officiële start is bij het Theehuis Oud Groevenbeek. Op het kaartje achterin het boekje is de route en de parkeerplaatsen duidelijk aangegeven.

Illustraties

Het 56 pagina’s tellende boekje is rijk voorzien van illustraties en achtergrondinformatie zodat dit ook als naslagwerkje kan worden gebruikt. Over de landgoederen Oud en Nieuw Groevenbeek krijg de wandelaar/lezer ruime informatie over de fraaie bebouwing, de wegen, de grafheuvels, de flora en fauna en de sprengen. Het vernieuwde boekje is voor € 3,50 verkrijgbaar bij onder meer Theehuis Oud Groevenbeek, VVV Ermelo en Riemer & Walinga, boekverkoopers. Zie voor overige informatie de website www.nmpermelo.nl