Kopers zijn enorm gerustgesteld

ERMELO – De appartementen van de laatste fase van de Verbinding worden afgebouwd door Bouwbedrijf Van de Kolk uit Garderen. De kopers zijn vanmiddag hierover geïnformeerd. ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed zal komen,” meldt een van de nieuwe eigenaren. ,,Het is een goed, degelijk bouwbedrijf.”

Drie weken geleden ging bouwbedrijf Noordersluis, die de appartementen realiseerde, failliet. Zeven woningbouwprojecten werden getroffen door dit faillissement van de aannemer uit Lelystad. En dat terwijl de nieuwe bewoners in Ermelo al bijna klaar stonden om te verhuizen. Daarna brak er een periode van onzekerheid aan. De kopers van de appartementen wisten dat de bouw voltooid zou worden in opdracht van het woningborg garantiefonds, maar onduidelijk was hoe lang het zou gaan duren. Vanmorgen is definitief besloten dat Van de Kolk deze klus zou gaan klaren.

Kerstboom

Vandaag kwam het verlossende woord. Na de bouwvakvakantie gaan de bouwvakkers van het Garderense bedrijf bij De Verbinding aan de slag. ,,Wij gaan er nu vanuit dat we de kerstboom op ons nieuwe adres kunnen optuigen,” vertelt een koper opgelucht. De vertraging van de oplevering lijkt hiermee beperkt.

Curator

De curator was de afgelopen weken onbereikbaar. Wel liet hij via Cobouw weten dat er 25 aannemers zich hadden gemeld voor projecten van Noordersluis. Ook meldde hij in dat interview dat er geen mogelijkheid was voor een doorstart.