Help een handje mee op de Groevenbeekse Heide

ERMELO – De gemeente Ermelo vraagt haar burgers om te helpen de Groevenbeekse Heide te onderhouden De hei groeit namelijk steeds meer dicht met boompjes en struiken. Wie wil kan zaterdag 5 oktober de mouwen opstropen. De gemeente zorgt voor koffie, thee, wat lekkers en een lunch.

Het zogenaamde opschot wat in deze heide groeit is nu nog klein, maar als er niets aan wordt gedaan, verandert dit natuurgebied in een bos. Ook veel bijzondere planten- en diersoorten verdwijnen dan. Een ieder die wil helpen is zaterdag 5 oktober vanaf 8.30uur welkom bij de parkeerplaats aan het eind van de Steijnlaan. Daar krijgt men eerst uitleg van natuurbeheerder Henk Jan Zwart en wordt er gereedschap en dergelijke uitgedeeld. Vanaf 9.00 uur gaat men in groepjes de hei op.

Werkzaamheden

De werkzaamheden die moeten worden gedaan zijn: dennetjes trekken, boompjes zagen en struiken snoeien. Ook moet het snoeiafval versjouwd en op hopen worden gelegd. Na afloop, dit zal omstreeks 12.00 uur zijn, komt men weer samen bij de tent waar een lunch klaar staat. Aanmelden kan tot 28 september via www.ermelo.nl