Opnieuw bezwaren Strand Horst

ERMELO - Als het aan projectontwikkelaar Bert van den Brink ligt, zet hij morgen nog een schop in de grond op Strand Horst. Plannen die al vijf jaar op tafel liggen. Hij heeft er alle vertrouwen in dat zijn aanvraag voor de bouw van een hotel en een evenementenhal het gaan halen. ,,Wethouder Hans de Haan is vanaf zijn aantreden ruim een jaar geleden voortvarend van start gegaan,” vertelt Van den Brink. Daarnaast is hij ervan overtuigd dat juist Strand Horst een prachtige locatie is waar iets moois gerealiseerd moet worden. ,,Met een ‘landmark’, bijvoorbeeld een zestig meter hoge hoteltoren. Dat laatste hangt trouwens ook af van degene die het hotel wil exploiteren.

Juist die hoge toren is voor de gemeente Zeewolde een reden om in beroep te gaan bij de Raad van State. De gemeente Ermelo gaf vier weken geleden groen licht voor de plannen op Strand Horst. Tijdens de raadsvergadering besloot de raad unaniem dat de lang gekoesterde wensen van de ondernemers op Strand Horst uitgevoerd konden worden. Inwoners van Zeewolde waren op die avond echter minder enthousiast. Zij spraken hun bezorgdheid uit ten aanzien van geluidsoverlast. Ook vindt men dat het uitzicht over het Wolderwijd nadelig verandert.

Vertrouwen

Gaat er dan opnieuw een streep door de ambitieuze plannen op het Ermelose strand nu de gemeente Zeewolde pro forma beroep heeft aangetekend bij de Raad van State? Wat de gemeente Ermelo betreft niet. ,,Het college had hier wel rekening mee gehouden,” reageert wethouder Hans de Haan vandaag. ,,Wij denken echter dat we met dit plan in principe aan alle bezwaren tegemoet zijn gekomen. We zien de uitkomst dan ook met vertrouwen tegemoet." Overigens had de gemeente Ermelo na eerdere bezwaren al strengere regels voor geluidsoverlast vastgelegd in de vergunningen. Maar volgens de gemeente Zeewolde is nog onduidelijk of deze maatregelen genoeg effect zullen hebben. Dit moet nog verder uitgezocht worden. ,,Tja, men denkt ook dat we een gigantische evenementenhal gaan bouwen,” lacht Van den Brink. Hij denkt dat men bang is voor grote popconcerten, echter de hal wordt slechts 6000 m2 groot. De Ermelose ondernemer vindt het hoog tijd dat er wat gaat gebeuren. Hij hield er overigens wel rekening mee dat er nog een gang naar de rechter zou volgen.

Pro forma

,,Momenteel zijn de meeste collegeleden met vakantie,” vertelt persvoorlichter Désirée van Essen van de gemeente Zeewolde. Het lukte daarom niet om de beroepsgronden voor het bezwaar tijdig aan te leveren. ,,Daarom dient Zeewolde deze maand een pro forma beroep in. Op 10 september staat dit onderwerp op de Zeewolder raadsvergadering. Men gaat er vanuit dan ook informatie te hebben van de omgevingsdienst. Pas dan weet men ook of de gemaakte aanpassingen ten aanzien van geluidsoverlast streng genoeg zijn.