Elsa Kamp haalt zwemmend geld binnen voor onderzoek

ERMELO – Vandaag stond juf Elsa Kamp weer gewoon voor de klas, maar haar zwemprestatie was zeker onderwerp van gesprek in groep 7b van de Klokbeker in Ermelo. Elsa zwom de afgelopen dagen de 11-stedenzwemtocht, maar dan in Bosbad Putten. Vrijdag ging ze van start met de 11x 2 km en dat deed ze vier dagen lang.

Hiermee haalde ze geld op voor de Maarten van der Weijden Foundation. Iedere dag werd ze aangemoedigd door vrienden en bekenden. De zwemmende schooljuf had graag meegedaan aan de 11-stedentocht van Maarten van der Weijden. ,,Maar mijn medicatie voor reuma was nog niet in orde waardoor ik niet mee kon doen. Inmiddels zijn de medicijnen redelijk goed aangeslagen en besloot ik die 11x2 alsnog te gaan zwemmen.” Haar doel? ,,Zoveel mogelijk geld binnenhalen voor het Kankerfonds! Ik zie in mijn omgeving veel mensen lijden doordat ze kanker hebben, behandelingen moeten ondergaan, het herstel wat moeizaam verloopt en gelukkig ook mensen die genezen. Maar onderzoek is en blijft noodzakelijk.”

Pruimenjam

Natuurlijk liet Kamp de baantjes sponsoren. ,,Daarnaast hebben mijn man en ik 70 potjes gevuld met zelfgemaakte pruimenjam van de pruimen uit eigen tuin.” Dat jam maken ging haar overigens makkelijker af dan de zwemafstand. Ze heeft de afgelopen dagen dan ook een aantal malen gedacht dat ze het niet zou halen. Maar onder aanmoediging van haar leerlingen wist Elsa Kamp de afstand maandagmiddag uit te zwemmen. Een topprestatie die goed is voor zo’n 2000,- euro.