Pakhuis on Tour in spotlights

ERMELO - Vandaag maakte de crew van het televisieprogramma 'Jouw stad Ons dorp' opnames bij zorgcentrum De Amaniet waarbij vrijwilligers van museum Het Pakhuis met de museumkar Pakhuis on Tour zichzelf presenteerden. 

Het format van dit tv-programma van NPO 1 draait om mensen uit ‘de grote stad’ die een aantal dagen in Ermelo leven en Ermeloërs die het leven van deze stedelingen ervaren. Onderdeel vandaag was dat de stedelingen even mochten proeven aan het werken bij woonzorgcentrum ‘De Amaniet’. Ze vielen met hun neus in de boter, want behalve Pakhuis on Tour stond er ook een rollatordans op het programma. De uitzending van dit programma is voorjaar 2020.

Gouden Gelderse Roos

Pakhuis on Tour is genomineerd voor de Gouden Gelderse Roos, een prijs die in het leven is geroepen door Erfgoed Gelderland om bijzondere erfgoedprojecten in de schijnwerpers te zetten. Het museum heeft dit concept afgelopen jaar ontwikkeld in samenwerking met Zorggroep Noordwest Veluwe. ‘Touroperators’ van Museum Het Pakhuis brengen met een kar vol objecten en verhalen de museumervaring naar mensen toe. Om kans te maken op de Gouden Gelderse Roos zijn stemmen nodig. 
Stemmen kan door hier te klikken.