Cursus voor Ermelose vrijwilligers

ERMELO - In samenwerking met Samen Dementie Vriendelijk.nl organiseert Het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn Ermelo op 16 September de training ‘GOED omgaan met dementie’ voor vrijwilligers in Ermelo.

In deze interactieve training leren de deelnemers meer over dementie en hoe je mensen met dementie kunt herkennen. Vervolgens gaan ze aan de slag met situaties uit de praktijk. Hoe reageer je bijvoorbeeld als een mevrouw denkt haar overleden man te zien? En hoe zou jij reageren als een meneer wel zijn jas heeft aangetrokken maar toch zegt dat hij niet met je mee wil gaan naar de activiteit? In deze training leer je hoe je goed kunt omgaan en contact kunt maken met mensen met dementie!

Aanmelden

Er valt in Ermelo, net zoals in de rest van Nederland, een forse stijging in het aantal mensen met dementie te verwachten. Deze stijging betekent dat de inzet van alle betrokken partijen hard nodig is om mensen met dementie en hun naasten goed op te kunnen vangen, van zorg en begeleiding te voorzien. Op dit moment is er nog nauwelijks sprake van wachtlijsten; dit is wel de verwachting voor de toekomst gezien de toenemende problematiek en de krappe arbeidsmarkt. Dat betekent dat iedereen er op de een of andere manier mee te maken krijgt; in de familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de buurt, in de winkel of op het werk. Wie meer wil weten over dit thema kan zich aanmelden voor 9 september via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen aan de training. Deelname is gratis. De training vindt plaats bij Welzijn Ermelo, Raadhuisplein 8. Inloop vanaf 19.00 uur en de training start om 19.30 uur. Deze training wordt verzorgd door een trainer van samendementievriendelijk.nl

Kijk voor meer informatie op www.samendementievriendelijk.nl.