Wandelen tussen twee werelden

ERMELO – Ze hebben elkaar leren kennen tijdens hun opnames bij GGz Centraal: Anouk Pool (22) uit Meppel en Tim Saalbrink (37) uit Goor. Maandag 9 september starten beiden vanaf Landgoed Veldwijk een wandeling van 1135 kilometer om aandacht te vragen voor psychische problemen en de gevolgen van pesten.

Pool en Saalbrink gaan in 64 dagen door alle twaalf provincies wandelen en willen in de twaalf provinciehoofdsteden niet alleen aandacht vragen, maar ook geld ophalen voor MIND en de Stichting Omgaan met Pesten. Hoewel uitkomen voor psychische problemen nog een groot taboe is, is dit voor de beide sportievelingen zeker niet. Dat is niet altijd geweest, maar door al die behandelingen en therapieën zijn ze onderhand wel gewend om over hun eigen problemen te praten. En het is nu zeker niet de eerste keer dat ze die openheid geven. Ze hebben afgelopen maanden al veel moeten uitleggen waarom ze deze wandeltocht ondernemen. ,,Ruim veertig procent van de Nederlanders heeft ooit psychische klachten gehad,’’ vertelt Helen Geurtsen van Praktijk StaSterk in Ermelo. ,,Ik ben met mijn Praktijk ook verbonden aan de Stichting Omgaan met Pesten en biedt binnen mijn praktijk o.a. hulp aan de doelgroep die te maken heeft met pesten of hebben gehad. Ik werk hierin bijvoorbeeld ook nauw samen met scholen. Daarnaast werk ik ook binnen scholen in preventieve zin, door workshops met diverse thema's.’’

MIND

De beide wandelaars deden al mee aan het jaarlijkse MIND-evenement Last Man Standing, maar wilden meer doen. Tijdens de wandeling logeren Saalbrink en Pool bij mensen thuis of bij organisaties die hen onderdak en eten willen geven, en in iedere provincie proberen zij samen met MIND en de Stichting Omgaan met Pesten een bijzondere ontmoeting te regelen met mensen of organisaties die zich inzetten voor het voorkómen en aanpakken van pesten en mensen met psychische problemen ook een warm hart toedragen. Stichting MIND wil psychische problemen voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen. Dit doen zij door informatie te bieden, onderzoek te doen, projecten uit te voeren en actie te voeren en doen dit samen met cliënten- en familieorganisaties, maatschappelijke organisaties, onderzoekers, ambassadeurs en donateurs.

Zonneweide

Geurtsen: ,,Houd je van wandelen en wil jij onderdeel uitmaken van een geweldig initiatief? Sluit je dan aan bij het team 'Wandelen tussen 2 werelden', het initiatief van Tim en Anouk.’’ Geurtsen zal dan ook zelf aanwezig zijn bij de start van de wandeling op Landgoed Veldwijk. Startpunt van de wandeling is bij gebouw Zonneweide op Landgoed Veldwijk, het vertrek is om 8.30 uur. De route met data van de Wandeling tussen 2 Werelden is te vinden op www.doemeemetmind.nl/evenement/wandelen-tussen-2-werelden/tab-de-route. Door hier te klikken kom je op de pagina van MIND waarbij je een donatie kan doen.