Vrouw voelde zich niet veilig en belde politie

ERMELO - De 61-jarige man uit Ermelo die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van zijn 57-jarige vrouw blijft langer vast zitten. Het slachtoffer belde, voorafgaand aan het misdrijf, de politie omdat ze zich niet veilig voelde.

De politie trof woensdagavond in een woning aan de Magnolialaan in Ermelo, het stoffelijk overschot aan van de vrouw. De politie hield even later de echtgenoot aan. 

Contact met politie

Uit het eerste onderzoek blijkt dat de vrouw uit Ermelo eerder die avond contact heeft gehad met de politie omdat zij zich niet veilig voelde en advies wilde. Door de medewerkster is ondermeer geadviseerd om het huis te verlaten en elders onderdak te vinden en in geval van nood direct 112 te bellen. Op het moment van de melding was er geen sprake van een acute noodsituatie. Het nieuws dat de vrouw later op de avond is overleden, is dan ook bij de politie hard aangekomen. Het telefoongesprek is inmiddels nageluisterd. Hieruit lijkt vooralsnog dat de gegeven adviezen in lijn zijn met de geldende werkwijze bij dit soort meldingen. Desondanks vindt de politie het van belang, gezien de noodlottige afloop, nader onderzoek te doen naar de afhandeling van deze melding om te onderzoeken of er leerpunten zijn in het proces.

Onderzoek

Het onderzoek naar wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld gaat de komende tijd verder. Het opsporingsonderzoek wordt breed opgepakt. Op het lichaam wordt sectie verricht. De verdachte is ingesloten en zal in de loop van volgende week worden voorgeleid.