Buurt is geschokt

ERMELO - Burgemeester André Baars van Ermelo spreekt maandagavond bewoners van de Magnolialaan in Ermelo. De buurt is enorm geraakt door wat er afgelopen woensdag is gebeurd. Een bewoonster is overleden en haar echtgenoot is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij haar dood.

Baars: ,,Woensdagavond ontving ik het trieste bericht dat een inwoonster van de Magnolialaan in Ermelo om het leven is gekomen. Wat zich precies heeft afgespeeld in de woning wordt onderzocht door de politie en het Openbaar Ministerie. Ik begrijp goed dat dit veel emoties oproept bij buurtbewoners. Als uw burgemeester leef ik erg mee met nabestaanden, vrienden, kennissen en buren. In overleg met een contactpersoon uit de buurt zal ik maandagavond met enkele buurtbewoners praten hierover.”

Vragen

De burgemeester benadrukt dat het Openbaar Ministerie in deze zaak volledig ‘in the lead’ is. Over het onderzoek als zodanig kan hij dan ook niets zeggen. De politie publiceerde dit weekend een lijst met vragen en antwoorden. Op veel vragen kan echter (nog) geen antwoord worden gegeven. In dergelijke onderzoeken is het namelijk van belang dat er, zolang het onderzoek nog loopt, niet teveel details naar buiten komen. Details over wat er gebeurd is en hoe iemand is overleden, is belangrijke informatie tijdens bijvoorbeeld een verhoor. Daarnaast heeft de politie te maken met de privacy van betrokkenen. Het onderzoek naar wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld gaat de komende tijd verder. Het opsporingsonderzoek wordt breed opgepakt. Op het lichaam wordt sectie verricht. De verdachte is ingesloten en zal in de loop van deze week worden voorgeleid.