Duurzame leefomgeving belangrijk voor iedereen

ERMELO – Oktober staat in Ermelo in het teken van duurzaamheid. Verschillende organisaties initiëren activiteiten rondom dit thema op diverse plekken in Ermelo. Een duurzame leefomgeving is voor iedereen belangrijk en om dat te realiseren hebben we elkaar nodig: inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Daarom stimuleert de gemeente Ermelo deze initiatieven tijdens de Maand van de Duurzaamheid.

Ook dit jaar hebben verschillende partijen de handen weer ineen geslagen om elkaar te informeren en enthousiasmeren over duurzame thema’s en deze te laten ervaren tijdens de maand van duurzaamheid in de gemeente Ermelo. Er zijn diverse activiteiten en bijeenkomsten voor jong en oud.

Activiteiten 

Leerlingen gaan aan de slag om zwerfafval rondom scholen op te ruimen en maken ‘monsters’ van afval. Tijdens een ‘Levende Bibliotheek’ kunnen kinderen in gesprek gaan met mensen die duurzaam reizen. Ook is er voor deze jongeren een buurtsportfestijn met een duurzame twist. Leerlingen van het Christelijk College Groevenbeek organiseren een duurzaamheidsmarkt op hun school. Voor volwassenen zijn er ook diverse activiteiten. Zij kunnen de mouwen opstropen en het dichtgroeien van de Groevenbeekse heide tegengaan. Ook is er de mogelijkheid gratis energieadvies in te winnen voor het verduurzamen van de woning. Op een mobiliteitsmarkt kan men duurzame vervoersmiddelen ervaren. In diverse winkels in Ermelo kan het winkelend publiek kennismaken met gezonde, eerlijke en milieuvriendelijke producten. En er is een thema-avond met fragmenten uit de film ‘Winst met kringlooplandbouw’.

Duurzame avond

Tijdens een ‘duurzame avond’ op vrijdag 11 oktober is er in theater De Dialoog een humoristische theatershow ‘Eerste hulp bij klimaatverandering’ verzorgd door de auteur van het gelijknamige boek Anabella Meijer. Ook wordt voor de tweede keer de ‘Groene Pauw Award’ uitgereikt. Deze prijs is voor een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage levert aan het duurzaam maken van de gemeente Ermelo. De avond is gratis en geschikt voor 16 jaar en ouder.