Lotenkopers maken kans op een van de 32.000 prijzen

ERMELO – Op zaterdag 14 september ging de Grote Clubactie van start en gingen veel verkopers op pad om loten te verkopen voor hun vereniging. In Ermelo werd door hen bijna 9.200 euro opgehaald. Vorige week vielen de cheques op de deurmat van de verenigingen. 

Er deden in Ermelo zes clubs en/of verenigingen mee aan de Grote ClubActie. Voetbalvereniging FC Horst haalde in Ermelo het meeste geld op: 3.486 euro. DVS’33 Ermelo zat hier net onder: 3.216 euro. Ook andere verenigingen deelden mee in de opbrengst, zo ontving Volleybalvereniging Pauwervoll 936 euro, KNNV NW Veluwe 675 euro en zwem- en waterpolovereniging Zon en Water 567 euro. Tot slot ontving Popkoor Ermelodie 300 euro.

Extra geld

Dit jaar deden er ruim vijfduizend verenigingen mee aan de Grote Clubactie om door verkoop van loten extra geld binnen te halen voor hun sport-, cultuur – of hobbyvereniging. Van de opgehaalde bedragen gaat tachtig procent naar de clubkassen. Er werden ruim 2,8 miljoen loten verkocht. Vanaf donderdag 12 december is de trekkingsuitslag van de loten op de website clubactie.nl gepubliceerd. Er worden 32.000 prijzen uitgekeerd met als hoofdprijzen honderdduizend euro, een Volkswagen Up of een reischeque t.w.v.2.500 euro. Maar ook kleinere prijzen variërend van een fiets, een cruise en een rondvaart tot aan een bloemencadeaubon van 25 euro.