Vermoedelijke daders hebben omgeving verkend

ERMELO - Gisteren hebben drie (nog) onbekende mannen rond 19.00 uur een woning aan de Julianalaan in Ermelo overvallen. De politie is op zoek naar getuigen. De daders hebben tussen 18.30 uur en 19.15 uur een ouder echtpaar en hun kleindochter bedreigd met een wapen. Vervolgens zijn ze er in een auto vandoor gegaan.

Onderzoek moet uitwijzen wat er precies is buitgemaakt. De bewoners zijn enorm geschrokken, maar verder gelukkig ongedeerd gebleven. De melding van de overval kwam om 19.22 uur binnen bij de politie. Meerdere eenheden zijn ter plaatse gegaan en hebben in de omgeving uitgekeken naar de daders. Agenten hebben de bewoners opgevangen. Vervolgens is er sporenonderzoek uitgevoerd. Vermoedelijk hebben de daders van te voren de omgeving en het huis verkend.

Getuigen en camerabeelden

De politie is op zoek naar getuigen. Iedereen die zaterdag(avond) of de dagen voorafgaand aan de overval iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen. Mensen die iets gezien hebben wat ze niet vertrouwden, onbekende personen of voertuigen, worden gevraagd contact op te nemen met de politie. Iets wat ogenschijnlijk niet relevant lijkt, kan heel belangrijk zijn voor het onderzoek. Dat geldt ook voor camerabeelden. Op camera’s die worden gebruikt om huizen te beveiligen, maar ook op dashcams van automobilisten die zaterdag in de buurt reden van de Julianalaan kunnen relevante beelden staan. Men kan via 0900-8844 contact opnemen. Heeft u een tip, maar wilt u anoniem blijven? Maak een melding via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl