Omvangrijk noodpakket voor ondernemers

ERMELO/ REGIO - Zojuist hebben de ministers Wiebes, Hoekstra en Koolmees een omvangrijk pakket maatregelen aangekondigd voor het bedrijfsleven. Doel van dit noodpakket is banen te kunnen behouden en salarissen te kunnen doorbetalen. De regeling voor werktijdverkorting is door de tienduizenden aanvragen niet meer uit te voeren.

Ook de gemeente Ermelo heeft gekeken wat men kan doen op het gebied van gemeentelijke belastingen en heffingen. Zo worden de aanslagen niet verzonden voor 31 mei. Wanneer mensen recht hebben op teruggaven van de gemeente, dan zullen deze zo spoedig mogelijk worden uitbetaald. Dwanginvorderingen worden stopgezet tot 31 mei. Boeterente wordt tot 31 mei niet in rekening gebracht (dit zijn 75 dagen). Wie na 31 mei gespreid wil betalen (uitstel), kan hier een verzoek voor indienen.  

Gezamenlijkheid

Tot slot vraagt burgemeester André Baars medewerking, flexibiliteit en vertrouwen aan alle ondernemers om samen door deze moeilijk tijd heen te komen. ,,Laten we proberen in gezamenlijkheid de schouders eronder te zetten en daar waar mogelijk elkaar te helpen.”