'Er ontstaat veel saamhorigheid'

ERMELO – Verpleeghuizen zitten op slot en ook in de thuiszorg blijven maatregelen niet uit. Ouderen blijven binnen, zeker nu ook alle sociale activiteiten zijn geannuleerd. Welzijn Ermelo wil op afstand helpen bij het maken van verbinding.

,,We hebben in overleg met de gemeente het voortouw genomen om mensen een helpende hand te bieden om met elkaar in contact te komen,” vertelt Hanneke Starre vanuit Welzijn Ermelo. Wel wil ze het initiatief vooral bij de mensen laten. ,,Graag zo dichtbij mogelijk! En natuurlijk zijn wij op de achtergrond bereikbaar voor vragen en advies.” In Ermelo zijn al verschillende initiatieven opgestart waar mensen hulp kunnen bieden. ,,Zo weet ik dat de diaconie een website in het leven heeft geroepen, en ook Wijk West heeft acties op touw gezet om mensen te helpen,” aldus Starre.

Saamhorigheid

Wie een buurman of een dorpsgenoot wil helpen, kan een kaartje bij diegene in de brievenbus doen. ,,Daarop kan men aangeven wie men is en waarmee iemand wil helpen. Maar dat kan natuurlijk ook andersom,” vertelt Starre. Ze merkt dat er door de ontstane situatie ook veel saamhorigheid is ontstaan. Helaas zit er aan de positiviteit ook een andere kant. Elders in het land maakten mensen misbruik van de corona-crisis. Ze boden ouderen aan boodschappen te doen en ontfutselden daarmee ook betaalpassen. ,,Dat is een reden temeer om het vooral in de buurt te houden,” aldus Starre. ,,Normaal gesproken houden we intake met mensen die willen helpen. Daar is nu geen tijd voor. We hopen dan ook vooral dat de buurt omziet naar elkaar en dat mensen elkaar nu juist in de naaste omgeving weet te vinden.”

Wie een kaart wil downloaden kan hier terecht. Welzijn Ermelo is van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 17:00 uur bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en telefonisch te bereiken op woensdagochtend en vrijdagochtend via 0341 – 551678.