Prins Willem Alexanderschool sluit speelplein

ERMELO - Een maand geleden opende de Prins Willem Alexanderschool het nieuwe schoolplein (zie foto) aan het Pretoriusplein en nu blijft het hek gesloten. Teveel kinderen maakten tegelijk gebruik van deze speellocatie. Schooldirecteur Christie van Seventer: ,,Onder normale omstandigheden is natuurlijk heel fijn. Maar nu is dat minder geslaagd.”

De school heeft, net als alle basisscholen in Nederland maandag de deuren gesloten in verband met het coronavirus. Minister Arie Slob maakte afgelopen weekend bekend dat tot en met 6 april alle scholen en kinderopvang gesloten zijn. Wel is er opvang voor kinderen van ouders die in zogenoemde vitale sectoren (zorg, supermarkten, politie en brandweer) werken. Dat is op de Prins Willem Alexanderschool tot nog toe niet nodig. ,,Voorlopig regelen de ouders zelf de opvang voor hun kinderen,” meldt Van Seventer. ,,Of dat zo blijft op lange termijn wachten we af.”

Onderwijs op afstand

De leerkrachten zorgen momenteel voor onderwijs op afstand. Dat was voor de meeste scholen even schakelen. Van Seventer: ,,Dit zijn echt bijzondere omstandigheden. Maar het gaat als een speer. Ik ben zo trots op mijn team!” Voor de leerkrachten was het snel schakelen en snoeihard werken de afgelopen dagen. Zo konden ze alles goed inrichten. ,,Er is zondag een noodplan geschreven,” aldus de schooldirecteur. ,,De ict-coordinator heeft toen de digitale omgeving klaargezet. Maandagochtend hadden we teamoverleg over de aanpak en zijn er instructiefilmpjes gemaakt voor thuis. Die staan nu op YouTube.” Vervolgens zijn er voor alle kinderen schoolpakketten klaargelegd.

Feedback 

Van Seventer benadrukt dat het geen vakantie is. ,,Alle kinderen krijgen taken voor circa twee uur per dag. Ook kunnen ze feedback krijgen van de leerkrachten.” Kinderen die thuis geen device hebben, kregen dit in bruikleen van school. ,,We krijgen heel veel positieve reacties van ouders over de aanpak en communicatie. De onderlinge verbondenheid binnen de beroepsgroep is ook fantastisch. En ouders bieden aan alle kanten hun hulp aan. We doen dit echt samen!”