Aangepaste toetsroosters en onderwijsruimte

ERMELO/ REGIO - Leerlingen in het voortgezet onderwijs kunnen ondanks de coronamaatregelen door met hun school- en praktijkexamens. Dat maakte minister Arie Slob dinsdag bekend. Daarom is Christelijk College Groevenbeek druk aan de slag gegaan om alles goed voor te bereiden.

Er zijn voor de eindexamenleerlingen toetsroosters gemaakt waarbij de leerlingen verspreid over de dag in kleine aantallen naar school komen om de toetsen te maken. Leerlingen wordt verzocht na het maken van de toetsen direct weer naar huis te gaan. 

Maatregelen

De leerlingen maken de toetsen niet in lokalen maar in grote onderwijsruimtes, zoals aula's en gymzalen. Hier kunnen de tafels en stoelen ver genoeg uit elkaar komen te staan om de 1,5 meter maatregel te respecteren. Voor het maken van digitale toetsen wordt het Open Leercentrum gebruikt. Ook hier kunnen de leerlingen ver genoeg uit elkaar zitten. Hoe het schooljaar verder zal verlopen, is op dit moment nog ongewis. Groevenbeek hoopt in ieder geval dat op deze manier de eindexamenleerlingen de noodzakelijke toetsen kunnen afronden voordat het centraal eindexamen in de eerste week van mei van start gaat.