Treinen en busdiensten worden geschrapt

ERMELO/ REGIO - Het openbaar vervoer wordt geminimaliseerd vanwege de coronacrisis. De NS schrapt vanaf komend weekend een groot deel van de treinen, dat meldt het ANP. Vervoerder Keolis voerde woensdag al de gewijzigde dienstregeling al in.

Buurtbussen, schoollijnen en belbussen geschrapt Op advies van de provincie hebben de busvervoerders alle buurtbussen in Gelderland al geschrapt. Aangezien er in deze kleine bussen de gewenste afstand tussen passagiers en chauffeur en passagiers onderling niet kan worden gewaarborgd. Hierdoor zijn ook de ritten van de Buurtbus Ermelo gestaakt.

Kwetsbaar

De buurtbusverenigingen hebben in overleg met Keolis zelf besloten om voorlopig niet te rijden. Veel vrijwilligers vallen onder de doelgroep kwetsbare personen; ouderen en personen met een verminderde weerstand. Hen wordt door het RIVM verzocht om gezelschappen en het openbaar vervoer te mijden. Ook is het voor de buurtbus niet mogelijk ‘achterin de bus te stappen’. Keolis staat volledig achter de keuze van de verenigingen.