Meezingers zorgen voor vrolijkheid

ERMELO - Volkszanger Egbert Dijkhuis trad vanmiddag op voor de bewoners van de IJsvogel. Vanwege de coronamaatregelen mocht de Ermelose zanger niet binnenkomen, maar maakte hij contact met de mensen achter glas. Zo hoopte hij de bejaarden wat afleiding te bezorgen.

Dijkhuis had zijn agenda de komende tijd aardig vol staan met optredens, maar daar is de afgelopen dagen een streep door gekomen. De horeca zit op slot en evenementen zijn geannuleerd. Toch gaat hij niet bij de pakken neer zitten. ,,Dit is toch mooi!” zegt hij bij aanvang. Met bekend repertoire weet hij de mensen zachtjes in beweging te krijgen. Halverwege komt een medewerkster naar buiten om te zeggen dat ze echt genieten. Dat ziet de zanger ook. Hij brengt een ode aan de medewerkers in de zorg. Buiten staat een vrouw te zwaaien. ,,Ik zwaai naar mijn man,,” vertelt ze. ,,Ik kwam dagelijks op visite, maar dat mag nu niet meer.” Ze is blij dat ze hem even ziet, al is het op afstand. ,,Mijn man is dementerend. Hij weet niets van het hele coronaverhaal. Maar ik ben zo bang dat hij me straks niet meer herkent.” Ze zwaait nogmaals en hij zwaait vanaf de bovenverdieping terug.

Tulpen uit Amsterdam

Dijkhuis zingt ‘Tulpen uit Amsterdam’ en tegelijkertijd deelt hij tulpen uit. De Ermeloër treedt wel vaker op voor senioren. Hij zingt dan ook nummers met een hoog meezinggehalte. Voorbijgangers sluiten op gepaste afstand aan en luisteren mee. ,,Het is een moeilijke tijd voor iedereen,” zegt Egbert Dijkhuis. ,,Het is toch mooi als je zo een beetje vrolijkheid kunt brengen!” Video volgt later.