‘Puur voor dat ene geluksmomentje’

ERMELO - De moeder van Stijn Geerts, zelf werkzaam in de zorg, deed gisteren via Facebook een oproep voor haar vierjarige zoon. ‘Mijn kleine lieve jongen zet zich sinds vandaag in voor eenzame ouderen en voor de mensen binnen de GGz’.

‘Veel afdelingen zitten sinds deze week op slot en deze mensen kunnen dus geen bezoek meer ontvangen,’ schrijft Nicole Geerts. ‘Hij maakt zelf kaartjes en versiert deze. De kaartjes leveren we af bij afdelingen binnen de ouderenzorg en de GGz. Ik wil hem leren iets goeds te doen voor een ander zonder hier iets voor terug te hoeven. Puur voor dat ene geluksmomentje bij de ander’. Stijn moet thuis ook voor school aan de slag, maar heeft ook vrije tijd nodig, dus vraagt zijn moeder of mensen hem kunnen helpen. Daarbij vraagt ze om kaartjes die Stijn kan versieren en waar een bemoedigende tekst op komt. Uiteraard is knutselmateriaal zoals lijm, papier, kleurpotloden en/of stiften ook altijd welkom. Wie kaartjes en materiaal heeft voor Stijn kan dit melden, dan zorgen wij dat ze bij hem terecht komen.

Uitdaging

De oproep van Nicole Geerts op facebook levert veel positieve reacties op. ‘Misschien kunnen wij kaartjes maken met de kindjes die volgende week op Beertje Puk komen’ reageert er iemand. Gisteren kon Geerts melden dat er al zo’n 150 kaarten waren zodat zes kleine of drie grote afdelingen konden worden voorzien van kaartjes! Op elke kaart komt de tekst: 'Een kaartje in tijden waarin bezoek geen optie is!' Nicole Geerts: ,,En laat de rest maar komen! Ik daag jullie uit! Op naar meer blije mensen!’’