Eerste zwaaisteen bij de IJsvogel

ERMELO - Zwaaien is gezien worden, is aandacht en geborgenheid. Het betekent voor veel mensen een vorm van contact. ,,Baby's leren het al, het is heel gemakkelijk," vertelde Hanneke Starre van Welzijn Ermelo tijdens de presentatie van de eerste 'zwaaisteen'.

Volgens wethouder Hans de Haan is er niet perse een 'zwaaisteen' nodig om te zwaaien, maar zwaaien is nu wellicht belangrijker dan ooit. Daarom spoot de wethouder vanmiddag de eerste zwaaihand op de stenen op locatie de IJsvogel. De eerste 'zwaaisteen' van Ermelo.

Zwaaihand

De vrolijke blauwe zwaaihand nodigt voorbijgangers uit om even naar de mensen te zwaaien. Zwaaistenen vind je meestal bij mensen voor het huis, maar je kunt ze ook tegenkomen op andere plekken. Waar de Zwaaisteen ook ligt... hij doet altijd een appèl op je om vaker naar anderen te zwaaien. Het idee kwam uit Zwolle waar men al ver voor corona de eerste 'zwaaisteen' onthulde. ,,Wat mij betreft komen er heel veel in Ermelo," zegt Hanneke Starre tot slot. Inmiddels komen er op heel veel plekken in Nederland 'zwaaistenen' en omdat in deze tijd contact met en aandacht voor elkaar onmisbaar zijn, heeft Welzijn Ermelo in samenwerking met Rabobank Randmeren het initiatief genomen om de tegels naar Ermelo te halen.