'Tradities zijn belangrijk om door te geven'

ERMELO - 'Blijf thuis' is het motto van Koningsdag 2020, omgedoopt tot Woningsdag. Veel kan dus niet, maar bij Driestromenhuis Damaris aan de Konijnenwal in Ermelo kan het wel. ,,Wij leven naast en samen met de jonge moeders en kinderen als een grote familie," vertellen Frida en Ronald Tijdeman, ondernemers achter Damaris. ,,Ook in corona-tijd, dus ook met Koningsdag.

Het gezin Tijdeman doet er alles aan om juist tradities en cultuur met de jonge moeders en hun kinderen te delen. Koningsdag is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse cultuur. Dit willen we hen meegeven." Als de kinderen wat ouder zijn en naar school gaan, is het hen niet vreemd. Frida Tijdeman: ,,Zo maken ze nu al kennis met de vlag hijsen, het volkslied zingen en spelletjes doen. We leven in een mooi vrij land en mogen deze feestdag vieren." Ook tijdens de coronacrisis.

Verrassing

De kinderen van Ronald en Frida, Boaz en Doreth Tijdeman, hebben de organisatie van de spellen voor hun rekening genomen. ,,Vanwege corona zijn onze eigen kinderen nu ook thuis. Zij hebben deze dag geheel voorbereid als verrassing voor de moeders," vertelt Tijdeman trots.