Concerten bij verzorgingshuizen

ERMELO - De Koninklijke Bond van OranjeVerenigingen en Ali B. & Friends organiseerden vandaag gezamelijk een reeks concerten bij Nederlandse verzorgingstehuizen. Onder de noemer Samen Zingen voor Saamhorigheid hielden verschillende artiesten een coronaproof concert. In Ermelo was het de eer aan Egbert Dijkhuis en John Vis.

 De Koninklijke Bond van OranjeVerenigingen benaderde een aantal weken geleden vijftig burgemeesters met de vraag of ze mee wilden doen aan de concerten. Burgemeester André Baars heeft vervolgens twee Ermelose artiesten benaderd. Daarom waren er vanmiddag twee 'spontane' miniconcerten. ,,Zo wilden we in elk geval voor deze ouderen er een echte Koningsdag voor maken," vertelt Ali B. in een interview. Op het balkon van het Kroondomein iin Ermelo was het in elk geval een feestje. Zwaaiend stonden de ouderen op het balkon terwijl Egbert Dijkhuis Tulpen uit Amsterdam zong.  John Vis zorgde op het terrein van Bartiméus voor een feestje.

Blijf thuis

Toevallige passanten bleven staan bij de optredens die op voorhand niet bekend mochten worden gemaakt. Immers het credo van vandaag is 'Blijf thuis'. Niettemin waren de vrolijke klanken voor de ouderen en de mensen in de omgeving een welkome afwisseling van deze dag die de boeken ingaat als 'woningsdag'.