Geen openbare bijeenkomst aan de Horsterweg

ERMELO - Ermelo herdenkt en viert 4 en 5 mei met Dodenherdenking en Bevrijdingsdag thuis. ,,We staan alleen, maar toch samen, stil bij beide dagen,” vertelt burgemeester André Baars. ,,En iedereen kan van huis uit meedoen; hang de vlag uit, speel mee, zing mee, neem stilte in acht, kijk tv en spreek over vrijheid.”

Door de corona-maatregelen krijgt de Dodenherdenking in Ermelo dit jaar een andere invulling. Baars: ,,Dit jaar is er helaas geen openbare bijeenkomst bij het oorlogsmonument aan de Horsterweg. Maar we hebben wel aandacht voor deze editie van de dodenherdenking. In een kleine besloten bijeenkomst wordt een video-opname gemaakt.” Hierin zal ook de burgemeester een toespraak houden en kan men meekijken bij de kransleggingen van de gemeente en de Oranjevereniging. Deze opname is te bekijken rond 19.00 uur.

Half stok

Daarnaast vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei aan heel Nederland om voor één keer op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers.

Digitaal bloemen leggen

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei maakt het mogelijk om digitaal een bloem te leggen bij 3.900 monumenten in heel Nederland. Ook bij het oorlogsmonument aan de Horsterweg. Zo kan iedereen stilstaan bij de oorlogsslachtoffers uit de buurt zonder een bezoek te brengen aan het monument. Meer informatie klik hier.