Kantoor dicht, servicepunt terug

ERMELO – Enkelen was het wellicht al opgevallen, maar wijten het aan de coronamaatregelen. Maar het is nu definitief: het ING-kantoor in de Stationsstraat blijft gesloten! Een sluiting die al eerder stond gepland, maar door ING naar voren is gehaald omdat het kantoor al enige tijd dicht was vanwege de coronamaatregelen.

Enkele jaren terug werd het SNS-kantoor al kleiner en beperkte haar persoonlijke service en in 2014 werd het ABNAmro-kantoor in Ermelo al gesloten. ,,Los van de coronamaatregelen zagen wij bij het ING-kantoor in Ermelo ook een dalende trend in de bezoekersaantallen. Om deze reden heeft ING besloten de dienstverlening in Ermelo voort te zetten middels een ING Servicepunt omdat dit beter aansluit bij het lage bezoekersaantal,'' vertelt ING-woordvoerder Alexandra Schippers op vragen van Ermelo van NU. Klanten kunnen op dit moment gebruik maken van het ING-kantoor in Harderwijk en het ING Servicepunt in Putten. Volgens Schippers zijn de ING-klanten hierover geïnformeerd via post en posters bij het kantoor zelf. Er komt dus wel een servicepunt terug. Een servicepunt waar klanten toch met vragen terecht kunnen. Schippers: ,,Er is inmiddels gesproken met diverse ondernemers die het gewenste servicepunt zouden kunnen gaan exploiteren. Vanwege corona heeft dit traject helaas vertraging opgelopen, maar we streven ernaar het ING Servicepunt zo snel mogelijk te openen.''

Geldautomaat

Schippers: ,,We bekijken continu welk soort dienstverlening op welke locatie wordt ingezet. O.a. bezoekersaantallen en klantbehoeften spelen hierbij een rol. Daarnaast vraagt de steeds sneller veranderende en digitale wereld om een andere invulling van het kantorennetwerk. Essentie is dat klanten steeds meer zelf digitaal kunnen en willen regelen, en daarvoor niet naar een kantoor of een servicepunt hoeven te komen. Daar waar de klant juist wél de behoefte heeft aan advies en/of begeleiding is en blijft er demogelijkheid van persoonlijk contact via een ING-kantoor, ING-servicepunt, telefoon- of beeldgesprek.'' Er blijft wel de mogelijkheid om geld te pinnen, al is dat niet meer op de huidige locatie. ,,Het blijft bestaan bij de ING geldautomaat bij Albert Heijn aan de Branderskamp. En verder kunnen klanten van ING eventueel ook gebruik maken van de aanwezige ABN en Rabobank automaten. Voor ander advies en/of begeleiding kunnen klanten uiteraard gebruik blijven maken van het ING-kantoor in Harderwijk en – tot de opening van het servicepunt in Ermelo – van het ING Servicepunt in Putten,'' aldus de ING-woordvoerder. Het ING-kantoor is gevestigd in een eigen pand. Op termijn zal het pand verkocht worden, aangezien er dan geen dienstverlening meer plaatsvindt. Daar is op dit moment verder nog geen verdere informatie over.